Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec miodowy z toffi i orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3,5 szkl.
jajko 2 szt.
masło 2 łyż.
miód 2 łyż.
cukier 1 szkl.
śmietana 3 łyż.
orzechy włoskie 250 g
miód 3 łyż.
masło 2 łyż.
cukier 1 łyż.
masa krówkowa 1 puszka
polewa czekoladowa 1/2 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec miodowy z toffi i orzechami

Warstwa orzechowa: Wszystkie składniki podsmażam razem na rozgrzanej patelni. Pozostawiam do ostudzenia. Ciasto: Mąkę przesiewam z sodą do miski, dodaję cukier, pokrojone masło, jajka, miód, śmietanę i zagniatam ciasto. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto dzielę na 3 równe części i każdą część wałkuję do wielkości blachy. Na wierzchu jednej z części wykładam i rozsmarowuję warstwę orzechową. Każdy placek piekę osobno w temperaturze 180°C ok. 10-12 minut. Na pierwszym blacie ciasta kładę połowę masy krówkowej i rozsmarowuję równo, przykrywam drugim ciastem, wykładam resztę masy krówkowej i wyrównuję, przykrywam trzecim plackiem z orzechami. Ciasto dekoruję polewą czekoladową. Wstawiam do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 24.06.2013 18:46
juz bym zjadła aż mis kawy chce pic
gusia1000 09.10.2012 10:50
Dzieło mistrza.
Kekerboom 09.10.2012 10:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak