Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
marchewki 2
pietruszka
seler 1/3
natka pietruszki 3 gałązki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
przyprawa do zup
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe

Kurczaka dokładnie myjemy i dzielimy na części. Przygotowanego kurczaka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy jarzyny i kroimy w grubszą kostkę. Do gotującego się kurczaka dodajemy posiekaną natkę, liście laurowe, ziele angielskie i pokrojone jarzyny oraz majeranek. Gotujemy do miękkości. Miękkiego kurczaka obieramy z kości i kroimy na małe kawałki. Pokrojone mięso dajemy do ugotowanego wywaru i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 28.02.2014 21:32
smaczniutkie
romanrafal
romanrafal 29.10.2013 17:57
bardzo dobre,lubię
Katarzyna59 09.08.2013 07:07
lubię takie
Pani Domu 20.04.2013 14:01
pyszne flaczki
Wacław 02.02.2013 10:33
uwielbiam flaczki,ja też polecam !
RenataZ-et 17.01.2013 20:38
Przepis na na prawdę smaczne flaczki, polecam
MagdaXXX 14.01.2013 15:35
nie jadłam takich
mirosława4 28.12.2012 19:05
smacznie brzmi
Wafelek2601 12.10.2012 09:51
Moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak