Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z bobem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowy 3-4l
włoszczyzna wg uznania
buraki 2 sztuki
ziele angielskie 3-4sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 sztuki
chili
lubczyk świeży 2 gałązki
ocet 1 łyzka
śmietana wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z bobem

*ugotować wywar z dodatkiem warzyw pokrojonych w kostkę (ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por w większych kawałkach, seler, liść lubczyku, liść selera)
*dodać starte buraczki oraz łyżkę octu, liść laur., zielę, stary czosnek,
chwilę gotować na niewielkim ogniu
*gdy warzywa będą miękkie zabielić śmietaną, doprawić wedle uznania
*zupę na talerzu posypać wczesniej ugotowanym i obranym ze skorki bobem

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 18.01.2014 16:44
smaczne smaczne
emeslive 19.10.2012 18:32
Fajny pomysł, podoba mi się ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak