Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie kanapeczki na akcent włoski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parmezan starty
ciasto francuskie
jajko
pomidor 2
boczek 20dag
szpinak mrożony
masło
czosnek
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie kanapeczki na akcent włoski

Szpinak (najlepiej w liściach, porcjowany w kosteczki) rozmrozić i podsmażyć z ząbkiem czosnku na maśle. Oprószyć solą. Ciasto rozmrozić i wycinać małe prostokąty mniej więcej tej samej wielkości. Ułożyć je na papierze do piecz. na blasze. Układać po łyżce szpinaku, dokoła smarować rozmąconym jajkiem. Na to plasterek pomidora i boczku bez skóry. Posypać bazylią i parmezanem. Piec ok. 15-20 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 01.10.2012 18:28
rewelka
ziutula
ziutula 01.10.2012 00:07
pyszności..
elficzna 30.09.2012 21:46
wygląda smacznie! aż mam ochote na jednego :)
KasiaK90 30.09.2012 20:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak