Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z jabłek, dyni i pomarańczami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
dynia 2 kg
cukier 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
pomarańcza 2 sztuki
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 sztuka
lukier
cukier 1 szkalnka
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z jabłek, dyni i pomarańczami

Obrana i pokrojoną dynie rozgotować na papkę. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Pomarańcze umyć, lekko nakłuć skórkę, sparzyć dwukrotnie, następnie ugotować. Jedna obraną pomarańczę i jedna ze skórką (bez pestek), zemleć w maszynce do mięsa. Zrobić lukier z wody i cukru. Włożyć do niego zmielone pomarańcze i smażyć do szklistości. Pod koniec dodać skok z cytryny połączyć z marmoladą z jabłek i dyni. Podsmażyć to razem. Przełożyć do słoików i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 03.08.2014 21:08
A zjadło by się teraz. ;-)
Aneta41 07.01.2013 19:49
muszę kiedyś wypróbować
anemon 13.11.2012 21:16
Lubię takie marmolady z "mieszanek", a Twoja zapowiada się smacznie.
alexxxanderka 08.10.2012 21:17
świetny przepis! Najchętniej zapełniłabym takimi słoiczkami całą spiżarnię ;)
gusia1000 01.10.2012 19:25
Znakomita.
sylwiusia055 01.10.2012 18:41
uwielbiam
ziutula
ziutula 01.10.2012 00:15
taka dynia jest naj...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak