Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka po bawarsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól 1/2 łyżeczki
pieprz młotkowany
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
papryczka chili 1 szt
marchewki 4 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 1 szt
olej 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
majeranek 1/2 łyżeczka
sos paprykowo-pomidorowy 1 łyżka
chili 1 szczypta
golonka 1 tylna
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka po bawarsku

Przekrojoną golonkę myjemy, osuszamy, nacinamy skórę w kwadraciki. Nacieramy golonkę solą i pieprzem, a następnie marynatą, odkładamy na 1 godzinę. Golonki układamy na rozgrzanej głębokiej patelni i podpiekamy z każdej strony. Podlewamy wrzącą wodą i dusimy 1 godzinę . Podczas duszenia odwracamy golonki i polewamy je wytwarzającym się sosem. Jeśli sosu jest zbyt mało, możemy dolać trochę wody. Po godzinie pieczenia dodajemy poszatkowane warzywa, 1 papryczkę chili. Polewamy golonki piwem, dusimy kolejną godzinę aż zredukuje się płyn tworząc gęstą i aromatyczną mieszankę z warzyw. Wykładamy golonki na talerze obkładając je duszonymi warzywami. Do golonki obowiązkowa jest musztarda i zimne piwo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.02.2017 18:16
pysznie wvgląda
Katarzyna/kate1980 03.10.2012 20:29
super
Jolanta_P-S 30.09.2012 18:12
My też:)
ziutula
ziutula 30.09.2012 17:16
lubimy golonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak