Przepis i sposób przygotowania na: Tarta migdałowa z malinami
Kroki postępowania
Można i w robocie: wrzucić mąkę, cukier puder i sól do miski robota, włączyć na chwilę, aby całość wymieszać.
W międzyczasie nagrzać piekarnik do 180°C.
mąka tortowa | 20 dag |
mielone migdały | 5 dag |
cukier puder | 6 dag |
masło zimne | 10 dag |
sól | szczypta |
jajko | 1 szt. |
mąka do podsypania | |
tłuszcz do formy | |
MASA MIGDAŁOWA | |
mielone migdały | 15 dag |
cukier | 12 dag |
jajko | 2 szt. |
miękkie masło | 5 dag |
ekstrakt waniliowy | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1 łyżka |
Masa malinowa: | |
maliny świeże | 20 dag |
jajko | 2 szt. |
cukier | 5 dag |
mąka | 2 dag |
płatki migdałowe | 2 garście |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: