Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa meksykańska z piersi kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 0,5 kg
marchew 2-3 szt.
ziemniaki 3-5 szt.
mrożona fasolka szparagowa 1 op.
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cebula 1-2 szt.
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa meksykańska z piersi kurczaka

piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki lub pół plastry. Cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso z cebulą, podsmażyć gdy mięso będzie już ,,białe" dodać resztę składników tj. ziemniaki, fasolkę i marchew. Dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić do smaku.
Gdy wszystko będzie już lekko miękkie przerzucić do garnka i zalać ok 7 szkl. wody i gotować na wolnym ogniu. Gdy się zagotuje dodać koncentrat oraz przyprawić jeszcze do smaku według upodobań.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 15.10.2015 08:56
pyszna pomidorówka
adamekpa 05.10.2012 17:54
pycha
adamekpa 05.10.2012 17:54
pycha
andzia123 05.10.2012 10:52
rewelacja!
miki47 05.10.2012 10:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak