Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kostka mięsna
włoszczyzna
ryż
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka pomidorowa z ryżem

Zupka zrobina na kostce cielęcej, którą potem z apetytem zjadł nasz piesek :)

Na wywar :
Kostka cielęca, marchewka, pietruszka,i duzoo zieleniny - nać pietruszki i maggi
u nas z przydomowego ogródka ;)

Wszystko to pogotowało sie na małym ogniu, a gdy zrobił sie już smakowity wywar dodałam 5 łyżek ryżu.
Gdy ryz zaczął dochodzić do siebie do zupki został wlany własnej produkcji przecier pomidorowy.

W tym roku robiłam kilka eksperymentów przecierowych, jednym z nich były przecier z ziołami i czosnkiem. Miał on bardziej byc na sosik do makaronu, ale w zupie pomidorowej też sprawdził sie wyśmienicie !!

Wywar z ryżem i dodanym przecierem "popyrkał" jeszcze chwile na wolnym ogniu, a na koniec kapka śmietany kremówki !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.10.2012 00:23
lubię pomidorową ale wolę z makaronem
Betka 03.10.2012 14:28
mmm smaczna;)
Barbara/zuza22_85 03.10.2012 14:08
smaczna tylko ja zawsze gotuje na kości, kostek samych nie uznaje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak