Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby smażone z zalewie octowo-pomidorowej

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
ocet 1 szkl.
oliwa 1 szkl.
cebula 5 szt.
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
ziele angielskie
pieprz w ziarnkach
Liść laurowy suszony Prymat
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżki
panga 2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby smażone z zalewie octowo-pomidorowej

Filety z ryby przekroić na pól,panierować w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor, odstawić do ostygnięcia.
Cebulę obrać i pokroić w plastry. Wodę z octem,oliwą, cukrem, solą oraz przyprawami zagotować, dodać koncentrat i cebulę gotować przez chwilę.
Gotową zelewą zalać ostygniete ryby.

Odstawić aby wszystko przeszło i gotowe:)

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 15.10.2015 08:58
propozycja na piątek-super :)
SmacznaPyza 08.10.2012 18:50
no właśnie - coś się plączesz ...
Habibi 03.10.2012 14:56
Bez panierki? ...w przepisie jest panierka...
asia92wp 03.10.2012 09:13
rybę doprawiam solą i pieprzem, bez żadnej panierki
SmacznaPyza 02.10.2012 20:40
samej ryby ani panierki niczym nie doprawiasz?
mariola7 02.10.2012 19:57
super
anja3107 02.10.2012 19:47
mniam
SylwiaMagdaSabin 02.10.2012 19:06
rybka mniam też dziś robiłam ale filet w sosie brokułowym
SylwiaMagdaSabin 02.10.2012 19:06
rybka mniam też dziś robiłam ale filet w sosie brokułowym
Marta1986 02.10.2012 18:58
mniam
Kekerboom 02.10.2012 18:29
super
adamekpa 02.10.2012 18:21
apetyczne:)
adamekpa 02.10.2012 18:21
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak