Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone na ryżu i pieczarkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3-4 sztuki
ryż 20 dag
pory 2 sztuki
bulion drobiowy 250 ml
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
pieczarki 25 dag
czosne\\ 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone na ryżu i pieczarkach

Udka z kurczaka oczyścic, wysuszyc ręcznikiem, natrzec marynatą wymieszaną z czosnkiem. Odstawic (najlepiej na całą noc). Do naczynia żaroodpornego wsypac najpierw ryż, wyrównac powierzchnię. Na ryżu rozrzucic pokrojone w plastry pory, a nastepnie pokrojone w plastry pieczarki. Zalac bulione. Na pieczarkach ułożyc udka kurczaka. Tak przygotowaną potrawę piec w piekarniku o temp. 180 stopni około 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąc pokrywę, by skóra się zrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak