Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto przekładane masą budyniową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 1 szkl
orzechy 1 szkl
jajko 4
rodzynki 10 dkg
olej 1/2 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jabłka 3
masa
budyń malinowy
masło
cukier 3/4 szkl
żółtko jajek
wierzch
brzoskwinie w puszce
galaretka truskawkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto przekładane masą budyniową

Jajka ucieramy razem z cukrem. Dalej ucierając dodajemy olej, zmielone orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem sodą i rodzynkami. A na końcu jabłka starte na grubych oczkach. Pieczemy ciasto ok. 40 min. Zimne kroimy na pół.
Masa. Masło ucieramy z cukrem i żółtkiem na końcu dodajemy ugotowany zimny budyń i dokładnie rozcieramy. Masę dzielimy na dwie części.
Na jeden placek dajemy 3/4 masy, przykrywamy drugim plackiem a na niego dajemy resztę masy. Na masę rozkładamy odsączone i pokrojone brzoskwinie. Pomiędzy brzoskwinie dajemy najeżoną galaretkę. Ciasto przechowujemy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 01.01.2014 08:38
pyszne ciasto
IlonaAlbertos 18.06.2013 13:04
Prezentuje się wspaniale.
barbara11561 12.06.2013 09:28
też lubię z takim kremem:)
m1monika 09.05.2013 10:49
ale pychotka :-)
caralajna 11.01.2013 08:14
bardzo apetyczne, aż ślinka cieknie
Anna138 28.12.2012 21:44
pyszne mniam mniam
Motorek 24.12.2012 14:41
aż ślinka cieknie
Seba 28.11.2012 10:27
smaczne
ben-ka 16.11.2012 14:00
to bardzo smaczne ciasto,lubię masy budyniowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak