Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z masą kakaową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4
mąka 4 łyżki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
masło
cukier 3/4 szkl
żółtko jajek
kakao 2 łyżki
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z masą kakaową

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Do ubitych białek dodajemy żółtka a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 20 minut. Ciepły biszkopt zwijamy w ściereczkę.
Masa; masło ucieramy z cukrem pudrem do białości dodajemy żółtko a później dalej ucierając kakao. Na końcu spirytus.
Biszkopt rozwijamy. Cały smarujemy masą. Na jednym końcu smarujemy marmoladą. I zaczynamy zwijać w rulonik od tego końca co jest marmolada, aby marmolada była w środku roladki. Wierzch roladki delikatnie smarujemy masą i posypujemy kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.03.2014 09:57
zapowiada się smacznie :)
Pietruszka 07.10.2013 11:08
pyszna rolada
caralajna 18.02.2013 08:17
fajna
Krystyna32 29.01.2013 07:25
pycha
Jodaj 22.12.2012 10:10
mniam mniam :)
IlonaAlbertos 18.12.2012 10:53
Wygląda apetycznie, lubię takie ciasta.
mirosława4 25.10.2012 20:40
zjadłabym kawałek takiej rolady :)
mela25 04.10.2012 14:33
mniam chce do kawy !!
Motorek 02.10.2012 16:18
smaczne ciasto do kawy
Katarzyna47 01.10.2012 22:57
Lubię takie rolady.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak