Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz malinowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 60 dag
cebule 2 szt
maliny świeże 20 dag
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 18 proc 1/2 szkl
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz malinowy

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę. Cebule drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso, zrumienić. Następnie oprószyć solą, pieprzem i mąką. Zalać 3 szkl. wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godz. Dodać maliny, zahartowaną śmietanę oraz szczyptę cukru. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.10.2013 18:00
super pomysł z dodatkiem malin !!!
kamyk 12.08.2013 13:43
połączenie niezłe ale ciekawe jak smakuje
alaaa 30.12.2012 16:43
maliny z mięsem,,,tak nie próbowałam ale wszystko przedemną
BeataJ 24.09.2012 22:11
odważne połączenie
staropolanka5 24.09.2012 21:39
fajnie
foczka-ks 24.09.2012 21:31
ładnie wygląda
treonina 24.09.2012 20:10
bardzo fajny pomysł :-)
manaika 24.09.2012 19:38
pycha
Goya 24.09.2012 19:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak