Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki francuskie z jabłkami i cukrem pudrem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
jabłka 4 sztuki
cukier puder 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki francuskie z jabłkami i cukrem pudrem

Ciasto kroimy na kwadraty 8*8cm. Kładziemy na środku każdego łódeczkę jabłka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180;C ok. 20 minut. Wyjmujemy, jak ostygną posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 08.05.2013 08:27
banalnie proste a jakie smaczne
Angelika10 15.02.2013 01:14
pycha
Dorota59 06.01.2013 14:30
extra
Poison1988 29.11.2012 19:32
niby takie proste a takie pyszne, że znika w oka mgnieniu ;)
Konczi 23.09.2012 21:45
apetyczne
emeslive 23.09.2012 21:08
Ślicznie wyglądają te rogaliki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak