Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki drobiowe w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parowki drobiowe 8 sztuk
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
jajko
sól 2 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
mleko zklanka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki drobiowe w cieście

Jajka roztrzepujemy z solą i przyprawami. Wsypujemy mąki i powoli wlewamy mleko, mieszamy. Dolewamy tyle mleka aby ciasto było gęste, gdyż wtedy dobrze oblepi parówki.

Parówki obieramy z folii i kroimy na pół. Zanurzamy w cieście i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na lekko brązowy kolor z każdej strony. Podajemy na ciepło z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 23.09.2012 14:36
ekstra pomysł na prawdę! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak