Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-drobio 50 dag
ryż 1 łyżka
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka czerstwa 1 szt.
mleko 0.5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety

Bułkę czerstwą namoczyć w mleku.Ryż ugotować w osolonej wodzie.Mięso połączyć z odciśniętą bułką,jajkiem,ugotowanym ryżem.Masę dobrze wyrobić.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Formować okrągłe pulpety.Uformowane pulpety wkładać na wrzącą wodę,gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 29.03.2013 07:51
ja bardzo lubię pulpety
sara1 19.10.2012 13:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak