Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy strudel

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 6 łyżek
jajko 2 szt
sól 1 szczypta
margaryna 20 dag
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy strudel

Kroki postępowania

1
Ze składników (prócz oleju) zagnieść ciasto. Uformować kule, posmarować olejem, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę. Następnie rozwałkować na kształt trójkąta i ułożyć na natłuszczonej balsze.
Krok 1 - Malinowy strudel foto
2
Jajka z cukrem i mąką ubić na parze. Dodać mleko, szczyptę soli i skórkę, stale mieszając gotować, aż zgęstnieje.
Krok 2 - Malinowy strudel foto
3
Maliny zasypać cukrem i skórką. Osączyć na sicie.
Krok 3 - Malinowy strudel foto
4
Margarynę stopić, przestudzić. Ciasto posmarować margaryną. Wyłożyć krem, na kremie rozłożyć maliny tak, by brzegi ciasta nie były posmarowane. Brzegi zwinąć do środka formując podłużny strudel. Posmarować resztą margaryny. Piec ok. 30 min w temp. 200st. Przed podaniem oprószyć pudrem.
Krok 4 - Malinowy strudel foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 28.11.2013 07:55
kusząca propozycja
Iwusia 18.08.2013 23:19
ależ on wspaniale wygląda - kusi
caralajna 27.04.2013 07:47
pyszne słodkości
Katarzyna59 27.11.2012 10:06
coś pysznego
-Natka- 28.09.2012 06:36
super ciacho!
parysek10 27.09.2012 18:41
ale ładny
Sylwia26 27.09.2012 18:15
ale smakołyki :)
Kekerboom 27.09.2012 17:17
pyszne
Mysiunia 27.09.2012 17:14
słodko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak