Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem mielonym i sosem śmietanowo serowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,3 kilo
marchew 2 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 5 ząbków
przecier pomidorowy 0,5 słoiczka
śmietana kremowa 30% lub 36% 1,5 szklanki
parmezan starty 1 szklanka
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
cannelloni 12 rurek
bazylia 10 listków
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem mielonym i sosem śmietanowo serowym

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Zagotować osoloną wodę i wrzucić do niej rurki na 3 min. Odcedzić i ostudzić.


Na patelnię wlać olej i najpierw podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i marchewki starte na grubych oczkach przez około 1 min, dodać mięso mielone i smażyć na średnim ogniu około 8min. Do mięska dodać sól, pieprz, paprykę ostrą, maggi, podlać delikatnie wodą. Jak woda się zagotuje dodać przecier pomidorowy, wycisnąć 2 ząbki czosnku i drobno posiekane listki bazylii. Wymieszać i odstawić na bok do przestygnięcia.

W miseczce wymieszać śmietanę z serem, wyciśniętymi 3 ząbkami czosnku, kucharkiem.

Rurki ponadziewać farszem z mięsa i poukładać w brytfannie. Zalać śmietaną z serem. Wstawić do piekarnika na około 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.03.2013 07:32
skorzystam z przepisu
MAR3STA 01.03.2013 20:27
pyszny obiadek
fictor123 13.10.2012 15:04
super
fictor123 13.10.2012 15:04
super
motylwe 27.09.2012 16:39
zjadłabym z ochotą,pycha
Andysz 27.09.2012 14:18
rewelacja;)
anemon 27.09.2012 13:45
Bardzo apetyczne.
ziutula
ziutula 27.09.2012 13:44
lubię taki makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak