Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie mleczko śmietankowo-malinowe w czekoladzie

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka 1/2 litra
galaretka malinowa 2 op.
czekolada mleczna 2 tabliczki
czekolada gorzka 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko śmietankowo-malinowe w czekoladzie

Galaretkę wsypać do kubka, wlać 100ml zimnej wody, wymieszać i pozostawić do spęcznienia, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.
Pozostawić do przestygnięcia.
W międzyczasie ubić na sztywno schłodzoną śmietanę - stale ubijając dodać ostudzoną galaretkę.
Wymieszaną masą napełnić malutkie silikonowe foremki do czekoladek lub galaretek i wstawić do lodówki.
Kiedy stężeją - ostrożnie wydobyć z foremek i oblać stopioną czekoladą.
Pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.09.2016 13:44
kiedyś robiłam taką galaretkę w pucharkach, ale w formie mini czekoladek jest jeszcze fajniejsza, zwłaszcza dla dzieciaków :)
dagmara020 27.09.2012 12:27
pycha moja mama robi podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak