Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z czekoladą i orzechami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 230 gram
cukier 90 gram
orzechy włoskie 120 gram
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 1/2 łyżeczka
jajko 1 sztuka
olej 60 mililitr
mleko 190 mililitr
aromat migdałowy 1/2 łyżeczka
czekolada gorzka 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z czekoladą i orzechami

Połowę orzechów mielimy, połowę siekamy drobno. Schłodzoną czekoladę siekamy na małe kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki suche, również orzechy. W drugiej misce roztrzepujemy składniki mokre. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i niedbale łączymy. Wsypujemy 2/3 czekolady. Delikatnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do 2/3 wysokości papilotek i posypujemy pozostałą czekoladą. Pieczemy ok. 20 min. w 190 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 22.02.2014 13:10
uwielbiam wszystkie muffinki :)
Kasia36 01.02.2014 23:33
Wyglądają pysznie
olkaaa 25.05.2013 13:34
uwielbiam muffinki;)
czarnyaniol1990 27.09.2012 12:54
ciekawe i napewno smaczne chociaz ja zamieniła bym ozechy włoskie na laskowe :)
elficzna 26.09.2012 23:55
podoba mi sie:) super
gosia56 26.09.2012 21:01
Super lubię piec mufinki.
Małgorzata106 26.09.2012 20:58
super przepis
Katarzyna47 26.09.2012 20:43
Apetyczne. Fajny przepis.
Katarzyna47 26.09.2012 20:43
Apetyczne. Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak