Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z buraków na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 6 kg
papryka czerwona 1,5 kg
cebula 1 kg
woda 2 szklanki
cukier 2 szklanki
ocet 1,5 szklanki
olej 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z buraków na zimę

buraki ugotować, zetrzeć na tarce. paprykę pokroić w dłuższą kostkę, cebulę w krążki. wodę zagotować z cukrem, dodać ocet, zagotować. do wywaru dodać paprykę i gotować 10 minut, dodać cebulę, gotować 3 minuty, dodać buraczki i gotować 10 minut. na koniec dodać olej i gorące przekładać do słoików. zakręcić i odstawić do góry dnem - nie trzeba pasteryzować. wychodzi około 12 litrowych słoików.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 26.09.2012 16:54
wypróbuję
Adamorek 26.09.2012 13:37
ale dobra
miki47 26.09.2012 13:16
ja robie też takie ale pasteryzuję je
wiola333 26.09.2012 13:12
pyszne są polecam
wiola333 26.09.2012 13:11
robie takie ale bez oleju

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak