Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banianka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1,5 kg
mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Banianka

Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Mleko zagotowujemy i na gorące wrzucamy kosteczki dyni .Gotujemy mieszając az wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania roztrzepujemy kołotuszką na krem. Niektórzy dodają do tego jeszcze troszkę ugotowanego osobno makaronu. Można to jeść na słodko lub z odrobiną soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 19.12.2013 10:17
to ciekawe
cooleczka 23.06.2013 11:36
fajna nazwa :) przepis brzmi pysznie
Grażyna13 10.06.2013 22:50
pyszny przepis :)
gusia1000 27.01.2013 20:43
fajna nazwa.
pestka 13.10.2012 21:18
podobną zupę robiła moja Babcia - nigdy nie zapomnę tego smaku
RenataZ-et 24.09.2012 19:57
przepis na czasie :)
leonkot 26.08.2012 10:03
zjadłabym :) pięknie wygląda
barbara11561 13.07.2012 10:15
pysznie wygląda:)
anemon 21.04.2012 08:05
Piękny słoneczny kolor ma Twoja zupa, muszę wypróbować zupę dyniową na słodko, bo ja zawsze tylko na wytrawnie.
ben-ka 29.12.2011 08:52
muszę i ja zacząć wykorzystywać dynię:)kolor piękny!
gacopierz23 07.06.2011 21:23
do wypróbowania
Aneta41 18.03.2011 10:29
Ciekawie, ciekawie
Ewelina47 08.03.2011 10:38
fajna nazwa
misia53 24.02.2011 13:18
Kolor piękny , smak zmysłowy ..... dla smakoszy niezgłębiony!
kuklik 24.02.2011 11:29
piękny kolor
Natalia/tubisiek 03.11.2010 06:46
ale fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak