Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki ze szpinakiem i piersią kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 sztuka
mrożony szpinak 1 opakowanie
masło 0,25 kostki
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuki
jogurt naturalny 1 sztuka
przyprawa tzatzyki 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki ze szpinakiem i piersią kurczaka

1. Smażymy naleśniki wg. władnego przepisu.

2. Szpinak wrzucamy do rondelka, w którym roztopiło się masło. Podgrzewamy na małym ogniu, delikatnie dusimy. Przez praskę przeciskamy 2 ząbki czosnku i dodajemy do szpinaku, solimy i dusimy jeszcze ok 10 minut.

3. Paprykę kroimy w kostkę i na małym ogniu smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy aż się wszystko zrumieni.

4. Kroimy pierś z kurczaka w kostkę i wkładamy do cebuli i papryki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10-15 minut.

5.Sos czosnkowy: Do jogurtu naturalnego wsypujemy przyprawe tzatzyki, wciskamy 2 ząbki czosnku i mieszamy.

6. Na naleśnik nakładamy szpinak, na to pierś z cebulą i papryką. zwijamy w rulon,wkładamy do naczynia żaroodpornego wszystkie zwinięte naleśniki, posypujemy starkowanym serem i zapiekamy aż ser się rozpuści.

6. Gorące naleśniki polewamy sosem czosnkowym.

Pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 12.06.2013 10:44
rewelacja:-) pod mój gust:-)
Krzysztof15 18.10.2012 21:30
super
Gwazda 30.09.2012 12:51
Chociaż nie przepadam za szpinakiem bardzo mi smakowały.
halina17 26.09.2012 13:09
Dobre naleśniki dla lubiących szpinak.
gosia56 26.09.2012 12:00
takich jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak