Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki ze szpinakiem i piersią kurczaka
2. Szpinak wrzucamy do rondelka, w którym roztopiło się masło. Podgrzewamy na małym ogniu, delikatnie dusimy. Przez praskę przeciskamy 2 ząbki czosnku i dodajemy do szpinaku, solimy i dusimy jeszcze ok 10 minut.
3. Paprykę kroimy w kostkę i na małym ogniu smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy aż się wszystko zrumieni.
4. Kroimy pierś z kurczaka w kostkę i wkładamy do cebuli i papryki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10-15 minut.
5.Sos czosnkowy: Do jogurtu naturalnego wsypujemy przyprawe tzatzyki, wciskamy 2 ząbki czosnku i mieszamy.
6. Na naleśnik nakładamy szpinak, na to pierś z cebulą i papryką. zwijamy w rulon,wkładamy do naczynia żaroodpornego wszystkie zwinięte naleśniki, posypujemy starkowanym serem i zapiekamy aż ser się rozpuści.
6. Gorące naleśniki polewamy sosem czosnkowym.
Pycha.