Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety sojowe 5 szt
bakłażan 1 szt
makaron świderki 1/2 opakowania
przecier pomidorowy 3 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
czosnek 1 ząbek
olej rzepakowy 1 łyżka
szczypior
bulion warzywny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym

Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu. PO ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy kroimy w półplasterki solimy i odstawiamy na ok 5 min . Następnie myjemy .Najlepiej plasterki bakłażana ugrillować ,smażony na oleju pochłonie dużo tłuszczu . Ja usmażyłam go na patelni grillowej . Kotlety sojowe zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na chwile następnie odcedzamy . Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek . Dodajemy kotlety sojowe. Dodajemy ugotowany makaron -mieszamy . Dodajemy bakłażana mieszamy .Następnie dodajemy przecier pomidorowy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Podajemy z szczypiorem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 19.09.2012 10:46
super
Lemon 19.09.2012 09:44
o ciekawe
Monika-twin 19.09.2012 07:32
lubie takie potrawy,sama tez uzywam czesto soje.pycha
iwa643 19.09.2012 06:21
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak