Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan z salsą pomidorową i serem kozim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
olej
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser kozi
pomidory 3 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan z salsą pomidorową i serem kozim

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie płuczemy i osuszamy . Kropimy olejem i smażymy na patelni grillowej . Pomidory myjemy kroimy drobno . Solimy ,doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i pieprzem . Do pomidorów dodajemy zioła prowansalskie i oliwę z oliwek .Mieszamy chłodzimy . Zimną salsę nakładamy na ciepłego bakłażana i dekorujemy serem kozim .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 08.10.2012 08:50
uwielbiam bakłażana :)
Anna133 18.09.2012 17:42
lekkie i bardzo proste
agaK. 18.09.2012 13:23
ciekawe jaki jest w smaku
gosia561 18.09.2012 09:32
nie przepadam za serem kozim ale zastąpiłam fetą
artur7 18.09.2012 09:16
pyszne
iwa643 18.09.2012 06:55
smaczna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak