Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowo- ziemniaczane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 woreczka
ziemniaki 1 szt
cebula biała 1 szt
groszek konserwowy 3 łyżki
rozmaryn 1 gałązka
woda 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól do smaku
estragon 1 łyżeczka
bazylia 5 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowo- ziemniaczane

Ryż i ziemniaki gotujemy do miękkości. Siekamy bazylię i rozmaryn, następnie dodajemy je wraz z estragonem, czubrycą i ziołami prowansalskimi do gotowego ryżu. Ziemniaki rozgniatamy, solimy i łączymy z ryżem. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy razem z groszkiem do masy. Jeżeli masa słabo się klei, dodajemy łyżkę wody. Solimy, pieprzymy i zabieramy się do formowania małych kotlecików (u mnie z pełnej łyżki masy). Smażymy na rozgrzanej patelni do zarumienienia. Przed smażeniem można również obtoczyć kotlety w panierce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 15.10.2012 20:42
dodaje do ksiegi super
caralajna 24.09.2012 10:04
uwielbiam takie kotleciki :)
eliza135 22.09.2012 20:32
ciekawy przepis
-Natka- 22.09.2012 19:19
pięknie się prezentują te kotleciki i zapewne wybornie smakują :)
parysek10 22.09.2012 19:01
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak