Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem mielonym - zapiekana w piekarniku

5.0
(37)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Papryka faszerowana mięsem mielonym - zapiekana w piekarniku. Pomysł na nieskomplikowany obiad lub kolację. Papryka nadziewana mięsem mielony i żółtym serem - spróbujcie tego przepisu.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 0,5 kg
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 3 sztuki
przecier pomidorowy pół szklanki
ser żółty 20 dag
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
curry do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem mielonym - zapiekana w piekarniku

Papryki umyłam, odcięłam górę i wydrążyłam delikatnie. Na patelni podsmażyłam czosnek i cebulę po chwili dodałam mięso. Smażyłam około 10 minut, mięso przyprawiłam i pod koniec smażenia dałam przecier pomidorowy. Po usmażeniu wkładałam mięso do papryki. Wierzch posypałam startym żółtym serem. Zapiekłam w piekarniku około 20-30 minut, w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 25.09.2012 13:37
takiego przepisu szukałam
1j1o1l1a1 22.09.2012 18:45
smacznie
adelajda 22.09.2012 17:35
smakowita !
gosia561 22.09.2012 17:03
duszę taką w garnku
cooleczka 22.09.2012 16:58
w sam raz na sezon

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak