Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z ziemniakami w sosie pieczeniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól do smaku
śmietana
mąka pszenna
masło
ziemniaki ugotowane
cebula biała
bulion drobiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z ziemniakami w sosie pieczeniowym

Mięso myjemy, nacieramy, solą , pieprzem ,solą ziołową ,czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi , odstawiamy na 2-3 godz . Po tym czasie wkładamy w rękaw do pieczenia , wkładamy ziele , liść laurowy , cebulkę pokrojoną w piórka, kawałek masła na wierzch. Zawiązujemy z obu stron . Pieczemy tyle czasu ile wazy mięso . 1kg mięsa= 1h pieczenia. temp 180 c. Po upieczeniu rozwiązujemy rękaw , sos powstały z pieczenia wylewamy do rondelka, dolewamy bulion, zagotowujemy , zaprawiamy mąką i śmietaną . Pieczeń kroimy w 3-4 cm plastry wkładamy w sos zagotowujemy. Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.05.2013 11:28
bardzo smaczna potrawa
mirosława4 21.01.2013 18:24
smaczny obiadek
anulka69 28.11.2012 10:38
pycha
romanrafal
romanrafal 26.10.2012 15:27
pyszne danie
AURELKA 23.09.2012 21:25
bardzoo lubię
adelajda 22.09.2012 17:16
super ! poproszę o porcyjkę !
ziutula
ziutula 22.09.2012 12:19
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak