Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort dla dorosłych wersja Pina colada

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej roślinny 1 łyżka
ocet 1 łyżeczka
rum biały 25 ml
mleko kokosowe 1 puszka
galaretka agrestowa 1 szt
blue curacao 75 ml
panna cotta 1 opakowanie
ananas z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort dla dorosłych wersja Pina colada

Przygotować biszkopt: jaja ubić z cukrem na puch, dolać łyżeczkę octu, łyżkę oleju i powoli miksując dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem.
Piec około 40 minut w temperaturze 180/190 stopni. Ilość na tortownicę ca. 25 cm.
Upieczony biszkopt ostudzić i przekroić na pół.
Sok z ananasa wymieszać z rumem. Dolną część naponczować. Zmiksować połowę plastrów ananasa i rozłożyć mus na dolnej połowie ciasta.
Według przepisu n a opakowaniu przygotować panna cotte- ale zamiast śmietanki wykorzystać mleko kokosowe. Schłodzić masę delikatnie a potem połowę tężejącej masy wylać na ciasto. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Powtórzyć czynność ponczowania a potem wylać kolejną partię panna cotty.

Włożyć do lodówki na około godzinę. Przygotować galaretkę- wlać 350 ml wody i do wystudzonej dodać Blue curacao. Ułożyć na warstwie panna cotty kawałki ananasa i zalać galaretką. Dobrze schłodzić.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 29.11.2013 22:10
Smaczne kolory ma ten tort
kanu83 24.09.2013 15:21
jestem pod wrażeniem
Maniek2 28.09.2012 09:20
super
Katarzyna47 21.09.2012 20:38
Fajny
Konczi 21.09.2012 20:14
mniam ...
magdziorka6 21.09.2012 19:30
podoba mi się ta wersja
agnieszka214 21.09.2012 19:19
apetyczny zgadza, sie
angelika14 21.09.2012 19:13
apetycznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak