Przepis i sposób przygotowania na: Tort dla dorosłych wersja Pina colada
Piec około 40 minut w temperaturze 180/190 stopni. Ilość na tortownicę ca. 25 cm.
Upieczony biszkopt ostudzić i przekroić na pół.
Sok z ananasa wymieszać z rumem. Dolną część naponczować. Zmiksować połowę plastrów ananasa i rozłożyć mus na dolnej połowie ciasta.
Według przepisu n a opakowaniu przygotować panna cotte- ale zamiast śmietanki wykorzystać mleko kokosowe. Schłodzić masę delikatnie a potem połowę tężejącej masy wylać na ciasto. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Powtórzyć czynność ponczowania a potem wylać kolejną partię panna cotty.
Włożyć do lodówki na około godzinę. Przygotować galaretkę- wlać 350 ml wody i do wystudzonej dodać Blue curacao. Ułożyć na warstwie panna cotty kawałki ananasa i zalać galaretką. Dobrze schłodzić.
Smacznego.