Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywny z kurczakiem
Ogórki i kabaczka obrać i pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać i pokroić w talarki.
Warzywa wsypać do garnka, dolać olej, posypać Kucharkiem i podsmażyć, stale mieszając.
Podlać odrobiną wody, dodać przyprawy, nakryć i dusić.
Sparzyć i obrać pomidory, pokroić w kostkę i dodać do garnka.
Dusić całość do miękkości.
W międzyczasie pokroić filety drobiowe w kostkę i obsmażyć lekko na patelni z łyżką oleju.
Kiedy mięso się zetnie ze wszystkich stron dodać je do warzyw.
Dusić jeszcze 20 minut pod przykryciem - odkryć i dodać koncentrat pomidorowy.
Doprawić cukrem i wyciśniętym czosnkiem.
Podawac z bagietką, ryżem, makaronem lub plackami ziemniaczanymi.