Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z pianką i malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 5 łyżek
masło roślinne 250 g
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z pianką i malinami

Kroki postępowania

1
Z mąki,proszku,cukru,masła i żółtek zagniatamy kruche ciasto i schładzamy kilka godzin lub zostawiamy w zamrażalniku na noc.
Krok 1 - Kruche z pianką i malinami foto
2
Pianka:200 g cukru,cukier waniliowy,2 budynie malinowe, o,5 szkl.oleju.
Białka ubijamy na sztywno,pod koniec dodajemy cukry,budynie i olej.Ciasto (połowę)ścieramy na spód formy,wylewamy piankę,na której układamy maliny.Na wierzch ścieramy resztę ciasta.
Krok 2 - Kruche z pianką i malinami foto
3
Pieczemy 50 minut w 170 C.Dekorujemy malinami lub oprószamy cukrem pudrem.
Krok 3 - Kruche z pianką i malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 21.07.2013 10:42
pycha ciacho
Rafał10 22.09.2012 11:02
wygląda mega pysznie !!!
cukiereczek 20.09.2012 17:48
pycha
manaika 20.09.2012 17:43
pycha
fasola 20.09.2012 17:09
wyglada smakowicie
ewka1978 20.09.2012 16:59
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak