Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z zielonymi szparagami i kuskusem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zielone szparagi 1 pęczek
bulgur 0,5 szklanki
koperek 1 pęczek
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
pesto 4 łyżki
łosoś filet 500 g
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z zielonymi szparagami i kuskusem

1. Łososia dzielimy na 4 kawałki, usuwamy pęsetą ości (łosoś nie ma ich wiele) i gotujemy na parze około 15 minut.
2. Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy na parze maksymalnie 5 minut.
3. Bulgur wsypujemy do szklanki osolonej wrzącej wody, gotujemy przez 2 minuty. Następnie przykrywamy i odstawimy na 20 minut w ciepłe miejsce.
4. Gotowy bulgur mieszamy z posiekanymi papryką i koperkiem, doprawiamy oliwą i sokiem z cytryny.
5. Na talerzu układamy szparagi a na nich kawałki łososia posmarowane pesto. Podajemy z sałatką z bulguru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.01.2014 20:07
danie koniecznie do wypróbowania :)
Dorian 23.10.2012 21:43
super
kate.500 23.10.2012 11:53
ekstra
Mati3 12.09.2012 17:20
świetne:)
wiola333 12.09.2012 17:19
smacznie
V_kuchareczka 12.09.2012 17:05
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak