Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka z serem i konfiturą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
mąka 3 szk
jajko 1 szt
cukier 100 gram
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka z serem i konfiturą

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotowałam poprzedniego dnia zmieliłam je dodałam jajko i sól -wymieszałam . Dodałam w kostce twaróg zmielony i dodałam do ziemniaków , wymieszałam znowu.
Krok 1 - kopytka z serem i konfiturą foto
2
Make dodałam stopniowo wyrabiając ciasto. Wyrobiłam a potem zwinęłam na ruloniki .
Krok 2 - kopytka z serem i konfiturą foto
3
Pokroiłam na skos .
Krok 3 - kopytka z serem i konfiturą foto
4
Wrzucałam go gotującej się wody z odrobina oleju łyżeczkę dałam. Wykładałam i podawałam z konfiturą śliwkową do maczania kopytek
Krok 4 - kopytka z serem i konfiturą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 11.02.2014 17:04
Lubie takie rarytasy .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak