Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczane poduszeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
mąka 30 dag
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczane poduszeczki

Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę dodajemy do nich mąke i jajko,sól i pieprz.Całość mieszamy,z gotowej masy rozwałkowujemy wałkiem placki,wycinamy małe kwadraciki-poduszeczki.Smażymy na oleju na złoty kolor z dwóch stron.Po usmażeniu układam na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.06.2013 13:28
ciekawy przepis
Klausia 20.05.2013 23:06
ciekawe rozwiązanie :)
aisza1 21.04.2013 11:26
apetyczne ziemniaczki
Łukasz15 03.04.2013 08:59
Świetny pomysł
gusia1000 05.01.2013 22:46
Pycha.
kaja1991 01.10.2012 16:40
fajne pomysł
pycia9 30.09.2012 16:17
pycha
elficzna 17.09.2012 10:38
fajny pomysł, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak