Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pielmieni z mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 sztuka
mąka 350 g
jajko 1 sztuka
woda letnia 125 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pielmieni z mięsem mielonym

1.Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy szczyptę soli, robimy wgłębienie i wbijamy jajko. Mieszamy wszystko i stopniowo dolewamy wodę. Wyrabiamy ciasto. Wałkujemy i wycinamy szklanką kółka.
2.Robimy farsz: kroimy drobno cebulę, mieszamy z mięsem mielonym i przyprawiamy solą i pieprzem.
3.Nakładamy farsz na kółka, zlepiamy i wkładamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 3 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hania/halyna 09.01.2013 19:06
pycha!
pacpaw 20.09.2012 17:32
charaszo
hahanka 20.09.2012 13:09
to typowo rosyjska potrawa - pierożki z mięsem:)
pacpaw 19.09.2012 20:58
co to jest pielmieni? po jakiemu to? :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak