Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej z kaparami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 200 g
zielona fasolka szparagowa 200 g
czosnek 3 ząbki
starta skórka z cytryny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżeczki
kapary 2 łyżki (w soli)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej z kaparami

1. Oczyszczoną fasolkę gotować w osolonej wodzie przez 6 minut. Odcedzić i natychmiast włożyć do naczynia z lodowatą wodą. Odstawić na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać rozgnieciony czosnek, kapary i skórkę z cytryny. Podsmażać na małym ogniu przez 3 - 4 minuty. Następnie dodać odcedzoną fasolkę i sok z cytryny. Podgrzewać jeszcze przez minutę często mieszając. Doprawić pieprzem i przełożyć na talerze. Podawać natychmiast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 18.11.2012 22:42
Uwielbiam fasolkę szparagową ale w takim wydaniu jeszcze jej nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak