Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z parówkami i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt.
parówki 3-4 szt.
pieczarki 150 g
cebula 1 średnia
płynna przyprawa do zup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z parówkami i pieczarkami

Parówki obrać z osłonek i pokroić w krążki.
Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w kostkę.
Parówki i cebulę zrumienić na suchej patelni teflonowej, dodać piueczarki, jeszcze chwilę podsmażyć, podlać wodą i poddusić odparowując jednocześnie cały płyn.
Doprawić całość pieprzem i przyprawą do zup w plynie.
Wlać rozbełtane jajka i smażyć, mieszając, aż do uzyskania ulubionej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.10.2013 15:28
jajecznica na bogato,lubie taka :-)
edyta44 14.01.2013 10:09
pycha
ALAGOR 05.10.2012 08:20
już wiem co na śniadanie ;)
ziutula
ziutula 15.09.2012 14:58
dobra jajówa...
cukiereczek 15.09.2012 14:39
lubię taką jajecznicę
malinka18 15.09.2012 14:20
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak