Miekka margaryne ucieramy z cukrami na puszysta mase. Dodajemy rum i ciagle ucierajac, wrzucamy po jednym jajku, miksujac na puszysta mase. Make pszenna i ziemniaczana, proszek, czekolade i kakao, jogurt dokladnie mieszamy, tak aby nie bylo grudek. Do mokrej masy maslanej, dodajemy po 1-2 lyzki suchej masy i ucieramy mikserem. Banany kroimy w 3mm krazki i skrapiamy sokiem z cytryny. Forme na wieniec smarujemy tluszczem i posypujemy maka. Do formy, wlewamy polowe masy, na wierzch ukladamy pokrojone banany i zalewamy pozostala masa ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 50-55 minut w 180-190*. Po wyjeciu ciasta z piekarnika, odstawiamy je w chlodne miejsce, ciasto wyjmujemy ostroznie z formy po calkowitym jego wystudzeniu. Przygotowujemy polewe czekoladowa : do garnuszka wrzucamy maslo, stawiamy go na rozgrzany palnik, dodajemy pokruszona czekolade, mieszamy do polaczenia sie skladnikow, bez koniecznosci zagotowywania. Goraca czekolada polewamy ciasto i posypujemy kulkami.