Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z jajecznicą i łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżeczka
jajko 2 szt
śmietana kremówka 1 łyżka
chleb 2 kromki
wędzony łosoś 1 plaser
czarne oliwki 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z jajecznicą i łososiem

Plaster łososia kroimy w paski, a oliwki w plasterki. Rozpuszczamy masło. Dodajemy rozkłócone jajka ze śmietaną i resztkami łososia, przyprawy. Smażymy na małym ogniu mieszając. Chleb zapiekamy w tosterze. Na podpieczonym chlebie układamy jajecznicę, na niej łososia zwiniętego w spiralkę i plasterki oliwek. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak