Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda 2/3 szklanki
sól szczypta
jajko szt
cynamon do smaku
cukier waniliowy do smaku
jabłka 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami

Z wszystkich składników (prócz cynamonu,cukru waniliowego i jabłek) zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wycinamy szeroką szklanką kółka. Jabłka obieramy kroimy na kawałki na każdym kółku ciasta układamy po kawałku jabłka,posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym (po troszeczku) zawijamy i lepimy brzegi. Pierogi gotujemy około 15minut od czasu kiedy wypłyną na wierch. Jeśli nam zostaną (nieugotowane oczywiście) możemy zamrozić,podsypując mąką i wrzucając do woreczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.01.2013 20:49
przepyszne
Kate131 15.11.2012 09:20
ach pysznosci!
RenataZ-et 30.09.2012 19:20
Uwielbiam takie pierożi
tomek18 21.09.2012 15:00
pyszne
Anna152 20.09.2012 05:12
z jabłkami nie jadłam, ciekawi mnie jak smakują
barbara11561 09.09.2012 12:08
bardzo dobry pomysł:)
KasiaK90 07.09.2012 16:20
U nas w domu bardzo lubimy:) pierogi z jabłkami po ugotowaniu są mięciutkie i jabłka rozpływają sie u ustach:) polecam
ewka1978 07.09.2012 16:08
dosyć dziwne nadzienie jak na pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak