Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z indykiem i porem w roli głównej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 200 g
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 3 sztuki
seler 1 mały kawałek
masło 4 łyżki
parmezan starty 5 łyżek
sól
ziemniaki 4 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z indykiem i porem w roli głównej

1. Pierś z indyka (pokrojoną na duże kawałki) umieścić w garnku z wodą. Zagotować. Zmienić wodę. Dodać obrane warzywa (marchewkę, seler, pietruszkę, 1 por). Gotować przez godzinę na małym ogniu. Po godzinie dodać obrane małe ziemniaczki. Gotować do miękkości wszystkich składników(ok. 20 minut).
2. Dwa pozostałe pory pokroić i usmażyć na dwóch łyżkach masła (uważać, żeby nie przypalić).
3. W garnku umieścić przyrumienione na maśle pory, warzywa i mięso z wywaru oraz dwa kubki rosołu (wywaru). Zmiksować blenderem, przyprawić. Dodać trzy łyżki parmezanu. Wymieszać.
4. Chleb pokroić na kawałki i przyrumienić na dwóch łyżkach masła.
5. Zupę przelać do talerzy. Posypać parmezanem i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 07.09.2012 12:35
szkoda że nie ma zdjęcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak