Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z jabłkami i cynamonem - szarlotka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
margaryna 1 kostka
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 paczka
śmietana 12% 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 1 łyżeczka
jabłka 2 kg
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z jabłkami i cynamonem - szarlotka

Wymieszać wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny. W tym czasie jabłka obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do garnka. Dusić chwilę z łyżką cukru i łyżką cynamonu. Ciasto rozwałkować, nawinąć na wałek i wyłożyć formę. Posypac kakao i nakłuć widelcem. Wyłożyć jabłka na ciasto. Resztę ciasta rozwałkować, wykroić paski i ułożyć w kratkę. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 05.09.2012 19:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak