Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w tahini

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
sos tahini 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w tahini

Udka kurze marynujemy w tahini, miodzie, oliwie z oliwek i przyprawach. Moje marynowały się kilka godzin. Co jakiś czas porządnie je smarujemy marynatą. Czosnek kroimy w plastry. Udka wsadzamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy aż się ładnie przypieką z ułożonymi na nich plastrami czosnku. Ja na koniec swoje udka grillowałam przez kolejne 5 - 10 minut, dzięki czemu mają taką chrupiącą skórkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 05.09.2012 15:29
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak