Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
sznycle z indyka 2 szt.
cukinia 1 szt.
ser mozarella 6 plastrów
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe koperty z cukinią i mozzarellą

Umytą cukinię kroimy w cienkie paseczki wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw. Następnie przesmażamy ją z odrobiną oleju i dodatkiem soli często mieszając do tego momentu aż lekko zmięknie - odstawiamy.

Umyte sznycle rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.Na środek każdego płata układamy po trochę cukinii i na to po trzy plastry sera.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie krótsze do wewnątrz (na tzw.kopertę).

Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce.Odstawiamy żeby się uleżały.Następnie smażymy z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił)
Podajemy z czym kto lubi :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2012 17:33
Rarytas dla mięsożerców.
evita0007 09.09.2012 08:49
Dziękuję :-)
Renata22 06.09.2012 09:06
bardzo mi się podobaja, bo wygladaja naprawdę kusząco ;)
BeataJ 05.09.2012 21:33
fajne, muszę kiedys je zrobic :)
GOSIA18 05.09.2012 14:04
fajny przepis, trzeba spróbowac
emeslive 05.09.2012 10:48
Pomysłowe i mega apetyczne! Bardzo mi się podoba!
iziona 05.09.2012 09:13
Jak zwykle zazdroszczę Tobie tego mięska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak