Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Djuveč z wolnowaru

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina 250 g
wołowina 250 g
wieprzowina 250 g
pomidory 500 g
czosnek 4 ząbki
ziemniaki 4 sztuki
bulion wołowy 400 ml
oliwa 50 ml
zioła dalmatyńskie 6 łyżeczek
sól 1 łyżeczki
bakłażan 1 sztuka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 0,5 łyżeczki
cebula 400 g
papryka 4 (biała)
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Djuveč z wolnowaru

1. Mięso i bakłażana kroimy w kostkę. Ziemniaki, czosnek i pomidory kroimy w plastry. Papryki kroimy w zapałkę. Cebulę siekamy.
2. W misce mieszamy cebulę, bakłażana, papryki i obrane ząbki czosnku z połową oliwy. Przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem.
3. Misę wolnowaru smarujemy oliwą. Na dnie układamy połowę ziemniakiów i połowę pomidorów. Na to połowę mieszanki warzywnej, mięso, ponownie mieszankę warzywną i ziemniaki, a nas samym końcu resztę pomidorów. Wierzch posypujemy ziołami, zalewamy 400 ml wywaru. Gotujemy na małej mocy 6 - 7 godzin. Podajemy z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.08.2013 12:05
tyle pyszności w jednym, super
Ela15 16.10.2012 09:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak