Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z beszamelem i mozarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 12 szt
mozarella 1 kula
masło 100 g
mąka 4 łyzka
mleko 1,5 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
marchew 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidory bez skóry 50 dag
olej do smażenia
kostka rosołowa 0,5 szt
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z beszamelem i mozarellą

Sos: na patelni rozpuścić masło, zdjąć z ognia i rozprowadzić w nim mąkę. Powoli dodawać zimne mleko, cały czas mieszając. Gdy będzie gładki sos, dodać kostkę, gałkę muszkatołową i przyprawić do smaku. Cebulę drobno pokroić. Marchew zetrzeć na tarce. Mięso podsmażyć razem z cebulą i marchewką. Dodać przeciśnięty czosnek i pokrojone pomidory. Przyprawić. Pozostawić do stygnięcia. Sosem nadziewać makaron. Formę żaroodporna wysmarować połową sosu beszamelowego, na nim układać makaron, który polać reszta sosu. Posypać startą na tarce mozarellą. Przykryć folia aluminiową i piec ok 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 20.11.2012 18:41
Po prostu super!
Pietruszka 10.09.2012 10:45
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak