Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jogurtowy z nutką cytrynową słodzony miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 800 g
kakao 2 łyżki
czekolada mleczna 50 g
cytryna 1 sztuka
miód 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jogurtowy z nutką cytrynową słodzony miodem

WARSTWA 1.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jak ostygnie, wlać ją do 400 g jogurtu greckiego. Dodać kakao i łyżkę miodu. Całość zmiksować, następnie dodać żelatynę (2 łyżeczki) rozpuszczoną w wodzie.

WARSTWA 2.

400 gramów jogurtu zmiksować z łyżką miodu. Dodać żelatynę (2 łyżeczki) rozpuszczoną w wodzie.

WARSTWA 3.

Cytrynę obrać ze skórki, zmiksować blenderem. Dodać łyżkę miodu. Wymieszać. Na koniec dodać pozostałą żelatynę.

Do pucharków wlać kolejno masę czekoladową, jogurtową i cytrynową.

Wstawić do lodówki na 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak