Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PĄCZKI Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ MOJEJ MAMY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
cukier 2 łyżki
sól szczypta
margaryna 1/2 szt
mleko 1 szkl
mleko do zagniecenia ciasta
żółtko jajek 4-5 szt
drożdże 50 g
cukier puder do posypania
olej do smażenia
ocet 1 kieliszek
marmolada 1 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: PĄCZKI Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ MOJEJ MAMY

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuścic i wystudzic. W 1 szkl. mleka pokruszyc i rozpuścic drożdże. W dużej misce wymieszac mąkę, z cukrem, solą, żółtkami i octem lub wódką, dolewamy mleko z drożdżami i zagniatamy ciasto, jeśli nie możemy zagnieśc dolewamy mleko. Na koniec dolewamy margarynę i powoli i dokładnie zagniatamy. Zostawiamy do wyrośnięcia.
Krok 1 - PĄCZKI Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ MOJEJ MAMY foto
2
Z wyrośniętego ciasta lepimy pączki w środek wkładając łyżeczkę marmolady. Olej rozgrzewamy.
Krok 2 - PĄCZKI Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ MOJEJ MAMY foto
3
Na gotujący się olej wrzycamy pączki, ale niezbyt ciasno, aby się nie skleiły. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Wyciągamy na papierowy ręcznik i następnie posypujemy cukrem pudrem. Jemy zimne najlepsze z mlekiem.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PĄCZKI Z MARMOLADĄ RÓŻANĄ MOJEJ MAMY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.02.2014 07:36
Lubię takie pączki :)
pacpaw 17.01.2014 23:35
jak malowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak