Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 3 szklanki
cukier brązowy 3 łyżki
jajko 1 sztuka
truskawki 40 dag
masło lub margaryna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
kurkum 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z truskawkami

1. Ryż ugotować w mleku z dodatkiem kurkumy na sypko.
2. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na połówki.
3. Jajko utrzeć z cukrem. Zapiekanka ryżowa z truskawkami
4. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
5. Ryż połączyć z koglem i podzielić na dwie części.
6. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ryżu, następnie truskawki i znów ryż.
7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak